Grillede Ferskner
med rom-karamel sauce
SVÆRHEDSGRAD
5
/10
FORBEREDELSE
15
  min
KOGETID
40
  min
PERSONER
4
Ingredients: 
  • 4 hele ferskner
  • 450g brun sukker
  • 225g mørk rom
  • 1 vaniljestang skåret på langs
  • 2 stænger usaltet smør
  • Knivspids havsalt
  • 1 kop crème fraiche
    Method: 
    1. Anbring en aluminiumbakke på en varm grill.
    2. Skær fersknerne i halve, og tag stenene ud. Læg fersknerne med den overskårne side nedad på den varme bakke, og grill dem, indtil fersknerne får en klar farve, eller ca. 2 til 5 minutter.
    3. Hæld brunt sukker og rom over fersknerne, og tilsæt vaniljestangen. (Hæld rommen forsigtigt, og undgå at stænke eller spilde alkoholen, da den vil antændes!) Tilsæt smørret til retten.
    4. Lad fersknerne grille i yderligere 20 minutter, eller indtil de er bløde.
    5. Tag dem af grillen, og server dem med en klat crème fraiche.