Hel Krydderfisk
MED KARTOFFEL- OG RADISESALAT
SVÆRHEDSGRAD
6
/10
FORBEREDELSE
20
  min
KOGETID
30
  min
PERSONER
4
Ingredients: 
  • 4 hele guldbraser (kan erstattes med anden fed fisk, som f.eks. makrel)
  • 2 bundter frisk persille
  • 2 bundter frisk dild
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt radiser 1 kg nye kartofler
  • 1 stang saltet smør
  • 2 citroner
  • 2 spsk. grovkornet sennep
  • 6 spsk. olivenolie
  • Salt og sort peber
Method: 
  1. Fisken krydres med salt og sort peber og stilles i køleskabet en time eller længere.
  2. Kog kartoflerne i godt saltet vand, indtil de er let møre, og lad dem afkøle.
  3. Læg et bundt persille, et bundt dild, timian og koriander i en stor skål, og dæk dem til med vand.
  4. Skyl radiserne, og skær dem i kvarte. Skær kartoflerne i stykker af samme størrelse, og bland radiserne og kartoflerne i en stor skål.
  5. Tag det sidste bundt dild, hak det, og bland det med olie og sennep i en lille skål. Dressingen krydres med salt, peber og saft af en citron. Hæld dressingen over radiserne og kartoflerne, og bland det i salaten.
  6. Smelt smørret i en lille gryde på kogepladen, indtil det begynder at brunes. Hæld det brunede smør gennem en si og i en lille skål, og stil det til side.
  7. Læg de våde, men afdryppede, krydderurter på en varm grill. Anbring fisken ovenpå krydderurterne, og luk låget med det samme.
  8. Lad fiske stege i ca. 12 minutter, eller indtil kødet føles løst under skindet, og væden fra fisken er klar.
  9. Overfør fisken fra grillen til en tallerken, hæld det brunede smør over, og server den med kartoffel- og radisesalaten og citronbåde.