Hel Kylling
MED RÅ BLOMKÅLSALAT
SVÆRHEDSGRAD
3
/10
FORBEREDELSE
15
  min
KOGETID
90
  min
PERSONER
4
Ingredients: 
  • 1 hel, økologisk kylling ca. 1,75kg
  • 2 økologiske citroner
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 bundt frisk rosmarin
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 blomkålshoved
  • 6 spsk. olivenolie
  • En knivspids spidskommen
  • Salt og peber 
Method: 
  1. Rens kyllingen grundigt, og sæt smag på den indeni og udvendigt med rosmarin, timian og citronskaller (brug kun den gule del af citronerne, da det hvide er bittert). Gem citronerne til salaten.
  2. Anbring kyllingen i et smurt, ovnfast fad.
  3. Grill kyllingen med låget på i ca. 1 time og 30 min ved 200°C. Kyllingen er færdig, når du let kan fjerne låret fra resten af kyllingen.
  4. Blomkålssalat: Snit blomkålsbuketterne så fint som muligt (det bør ligne couscous). Smid stilkene væk.
  5. Bland blomkålen med saften fra citronerne, olivenolie, salt, peber og et snert af spidskommen. Lad salaten hvile i 30 minutter før servering.
  6. Bedst serveret med friskbagt brød og kolde stykker smør.