Marineret Kalvekød
MED ROMAINESALAT OG CITRONFLØDE
SVÆRHEDSGRAD
8
/10
FORBEREDELSE
30
  min
KOGETID
12
  min
PERSONER
4
Ingredients: 
  • 2kg kalvefilet
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sort peber
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. hvidløgssalt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 6 spsk. vindruekerneolie
  • 2 kopper piskefløde
  • 1 citron
  • 24 forårsløg
  • 2 hoveder romainesalat, med de ydre blade taget af
  • Ekstra salt og peber
Method: 
  1. Skær kalvekødet så tyndt som muligt, og anbring skriverne i et stort glasfad.
  2. I en lille skål bland 1 tsk. salt, peber, røget paprika, 1 tsk. sukker, hvidløgssalt og spidskommen med olien, og hæld marinaden over de tynde skiver kalvefilet.
  3. I en anden lille skål bland piskefløde, saft fra citronen, 1 tsk. sukker og lidt salt og peber uden at piske det. Lad dressingen stå i ca. 20 minutter, eller indtil den bliver tykkere.
  4. Læg de skyllede forårsløg på en meget varm grill, indtil de brunes og afgiver et let “brændt” aroma.
  5. Tag dem af grillen, og sæt dem til side.
  6. Tilføj kalveskiverne, og grill dem hurtigt i ca. 30 sekunder på hver side. 7. Hæld dressingen over romainesalaten, og server det med kalvekødet og forårsløgene.